Om je wat te helpen en ideetjes te geven hebben we hier op deze pagina verschillende verantwoorde recepten gezet. Afslanken hoeft dus niet saai te zijn , al deze recepten zijn met zorg uitgezocht ...EET SMAKELIJK!

Geroosterde aardappelen

Geroosterde aardappelen

Ingrediënten (4 pers.)

Bereiding

Was de ongeschilde aardappelen goed en snijd ze in grove, ongeveer even grote, stukken en leg ze in een lage ovenschaal.
Meng de olijfolie met de uitgeperste knoflook en peper.
Schenk dit mengsel over de aardappelen en roer dit even door met een lepel, zodat alle aardappelen geraakt worden door de knoflookolie.
Bestrooi ze daarna met de rozemarijn en zout naar smaak.
Laat de aardappelen midden in een op 200 grC voorverwarmde oven in ca. 1 uur gaar worden.

Tip: als je niet van knoflook houdt, kun je in plaats hiervan ook 2 of 3 in partjes gesneden sjalotjes gebruiken.

Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 169 gram
Koolhydraten: 2 gram
Vet: 17 gram
Energie: 10 kcal

water met fruit,altijd lekker,fris en verantwoord bij elk dieet.Hier wat enkele tips .

 

1. citroen-munt-limoen

2.  aardbei-citroen-basilicum

3. watermeloen-munt

4. sinaasappel-komkommer-munt

5.blauwebessen-lavendel

6. appel-kaneelstok

7.ananas-kokoswater

8. kiwi-limoen-blauwe bessen-munt

9. ananas-kiwi-passievrucht

10.citroen-framboos

 

Aardappel kipkerriegerecht

 

Ingrediënten (1 pers.)

  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 100 gram aardappels
  • 125 gram uien (kleingesneden)
  • Zout
  • kerriepoeder
  • 1 theelepel Sambal
  • 100 gram kipfilet
  • 250 gram sperziebonen
  • 1 tablet kipbouillon

Bereiding

Aardappels koken met zout. Sperziebonen koken met een beetje zout. Klein gesneden kipfilet koken in ongeveer 200 ml water met bouillontablet. Ui smoren met knoflook en sambal in olie. Als het gesmoord is, de aardappelen en sperziebonen erbij doen. Dan wat bouillon en de kip toevoegen, maar je moet het een beetje op gevoel doen, mag geen soep worden. Kerrie erbij en even laten inkoken.
Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 39 gram
Koolhydraten: 36 gram
Vet: 13 gram
Energie: 416 kcal

Roerbakschotel Broccoli met Pesto

 

Ingrediënten (4 pers.)

  • 2 scheutjes Olijfolie
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 rode uien
  • 2 eetlepel pesto
  • 1 rode paprika
  • 150 gram cashewnoten (licht gezouten)
  • 600 gram broccoli

Bereiding

Snijd kleine roosjes van de stronk broccoli en snijd de stronk in plakjes.
Kook de broccoli ca. 2 minuten voor, spoel af onder koud stromend water en laat het goed uitlekken.
Pel de uien en snijd ze in halve ringen.
Pel en hak de knoflook.
Maak de paprika schoon en snijd hem in reepjes.
Verhit 2 scheutjes olijfolie in een koekenpan of wok,
wacht tot het warm is en roerbak de knoflook, ui en paprika ca. 2 minuten.
Voeg de broccoliroosjes toe en roerbak nog ca. 2 minuten.
Voeg de pesto toe en warm het geheel ca. 2 minuten goed door.
Schep de cashewnoten erdoor en serveer met rauwkost en/of rijst.

 

Boerenkool met couscous

Boerenkool met couscous

Ingrediënten (2 pers.)

  • 1 eetlepel Olijfolie
  • 1 stuk uien
  • 1 snufje chilipoeder
  • 250 gram boerenkool
  • wat Couscous

Bereiding

1 ui snipperen en in wat olijfolie roerbakken totdat het glazig is en er wat chilipoeder overheen strooien (ong. een halve dessertlepel), hier aan toevoegen 250 gram boerenkool en dit even kort mee roerbakken. Vervolgens doe je de couscous, 50 gram rozijnen, een bouillon tablet verkruimeld en 600 ml water erbij. Dit al roerende aan de kook brengen en dan gas uitdraaien. Ongeveer tien minuten laten staan en dan even doorroeren en eet smakelijk.

Je kunt het met en zonder vlees eten. Bijvoorbeeld met kleine gehaktballetjes of magere hamlapjes erbij.
Voor een wat zachtere smaak er als laatste een klein klontje boter doorheen roeren (ong. 20 gram).
Zout hoeft niet want dit zit voldoende in het bouillontablet. Naar smaak een weinig peper toevoegen.

Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 11 gram
Koolhydraten: 37 gram
Vet: 8 gram
Energie: 263 kcal

Pasta met kaassaus

pasta met kaassaus

Ingrediënten (2 pers.)

  • 1 eetlepel Olijfolie
  • Peper en zout
  • 1 Courgette
  • 250 gram champignons
  • 1 bakje paturain (light)
  • Italiaanse kruiden
  • 1 plakje oude kaas
  • 1 scheut magere melk
  • 200 gram pasta

125 gram hamblokjes

Bereiding

De in blokjes gesneden courgette en champigons bakken in een klein beetje olie. Na 2 minuten de hamblokjes erbij. Na enkele minuten een beetje melk toevoegen en het bakje paturain light toevoegen. Vuur laag zetten en goed blijven roeren. Zout/peper en italiaanse kruiden erbij. Het plakje oude kaas in kleinere stukjes breken/snijden en ook toevoegen. Goed doorroeren totdat kaas volledig gesmolten is. Direct serveren. VOor de niet lijners kan er dan nog meer kaas op het bord worden toegevoegd.
Ondertussen pasta volgens aanwijzingen op pak gaar koken.

Voedingswaarden per persoon
Eiwit: 41 gram
Koolhydraten: 49 gram
Vet: 23 gram
Energie: 560 kcal